روز عیدی دادن
روز 27 اسفند ماه روز عیدی دادن به بچه های فامیل:
سلام.
عید نوروز داره از راه میرسه و یکی از دغدغه های این روز ها عیدی دادن به بچه های فامیل هست.
عیدی دادن یکی از سنت های زیبای ما ایرانی هاست که من فکر میکنم این سابقه در تفکرات دینی ما دارد. پیامبر اکرم صلوات الله علیه بارها فرموده اند به یکدیگر هدیه دهید تا محبت بین شما بیشتر شود.
اما متاسفانه در سالهای اخیر عیدی دادن به یکی از معضلات خانواده ها در شب عید، تبدیل شده است. برای همین برخی مواقع افراد به دلیل مشکلاتی که در ایام عید پیدا میکنند حاضر نیستند حتی ازمیهمانان خود پذیرایی کنند.
نکته ی اصلی اینجاست که عیدی گرفتن در عید نوروز برای کودکان یک موقعیت زیبا وبه یاد ماندنی است و همه ی بچه ها انتظار دارند وقتی به خانه ی اقوام می روند از ایشان عیدی بگیرند.
اما نباید اجازه دهیم کودکانمان افرادی پول دوست و متوقع بار بیایند ومنتظر گرفتن هدایای نقدی باشند. زیرا خود این عادت زشت باعث میشود کودک نا خود آگاه از صاحب خانه طلب هدیه میکند ویا اینکه اگر هدیه ای دریافت نکند نسبت به صاحبخانه احساس بدی پیدا میکند و از او متنفر میشود.
نباید اجازه داد یک سنت زیبا به یک معضل اجتماعی فرهنگی تبدیل شود. بنابر این راهکار هایی را برای شما در این بخش ارائه میکنیم که این عادت زیبا را با هم به اعتلا برسانیم.
نکته ی اول:
لطفا بیخیال هدیه دادن نشوید. این تنها شادی کودکان است.حیف است این سنت قشنگ کلا تعطیل شود.
نکته ی دوم:
قبل از عید با همسر تان برای عیدی دادن به توافق برسید. اگرقرار است هدایای شما نقدی باشد اصرار نداشته باشید که هدیه های غیر نقدی هم تهیه کنید. زیرا با این کار شما نه به هدف خودتان میرسید و نه خواهید توانست منابع مالی را کنترل کنید. پس مطمئن شوید نظر همسر شماچیست؟
نکته ی سوم:
بهتر است قبل از عید از کودکان فامیل نزدیک که با شما رابطه ی تنگاتنگی دارند بپرسید عید امسال دوست دارد چه هدیه ای داشته باشد؟ شاید اودر فکرجمع کردن پول هایش باشد تا بتواند همان دوچر خه ای را که مدت هاست زیر سر گذاشته بخرد. پس اگر شما به اوکتاب هدیه کنید اصلا خوشحال نمیشود.
نکته ی چهارم:
عیدی دادن سنت قشنگی است ولی اگر کسی به اندازه ی شما به کودک شما عیدی نداد از او کدورت به دل نگیرید. هر کس به اندازه ی کرم خویش هدیه می بخشد. ضمنا اسب پیشکشی را دندانش را نمی شمارند.
به کودک خود بیاموزید که همه نمی توانند به شما عیدی بدهند .آدم نباید ازدیگران متوقع باشد . این یک وظیفه نیست بلکه یک محبت است. و ممکن است کسی توانایی انجام این محبت رانداشته باشد.
نباید اجازه دهیم کادوی عید بین خانواده ها فاصله بیاندازد یا باعث شود بعد از عید با اقوام دشمن شویم. دل خودمان را بزرگ کنیم وکریمانه رفتار کنیم.
نکته ی پنجم
اگر قرار است هدیه های ما غیرنقدی باشند به سن و سال وعلاقه های مهمان کوچکمان توجه کنیم.
مثلا یک کودک 5 ساله را اسباب بازی خوشحال میکند ولی شاید پسر بچه ی 14 ساله اگر یک کتاب داستان با موضوعی پسرانه بگیرد بیشتر خوشحال می شود.
البته بهتر است به جای گل سر و گردنبند های پلاستیکی به بچه ها کتاب هدیه دهیم . این باعث اضافه شدن گنجینه ی اطلاعات فرزندان ما و همچنین نهادینه سازی عادت زیبای کتاب خوانی در بین نسل آینده میشود.
نکته ی ششم:
فقط این بچه ها نیستند که عیدی دوست دارند. بزرگسالان هم خیلی دلشان میخواهد عیدی بگیرند.
هدایایی کوچک مناسب بزرگسالان تهیه کنید. حتی به پدر بزرگ و مادر بزرگ تان هم هدیه بدهید. خوشحالی وصف ناپذیری بزرگتر ها را فرامی گیرد وقتی می بینند مورد توجه کوچکتر ها واقع شده اند.
نکته هفتم:
به میهمان خود اجازه دهید از بین هدایای شما خودش انتخاب کند که چه هدیه ای بگیرد.
برای اینکار شما میتواند هدایای مشخص شده ی خودتان را درمکان یا ظرف خاصی قرار دهید و از مهمان خود بخواهید هر کدام را که دوست دارد بردارد.
این کار برای جلوگیری از تکراری شدن هدایا ست. البته توصیه میکنم مادر آن مهمان کوچک را در این امر سهیم کنید زیرا مادر بچه میداند او چه چیزی را بیشتر احتیاج دارد یا چه چیز هایی برای او تکراری خواهد بود.
و نکته ی آخر اینکه در دادن هدیه زیاده روی نکنید. زیرا این کار باعث به وجود آمدن رقابتی زشت در بین فامیل میشود و با این کار کسی که توانایی هدیه های آنچنانی ندارد خجالت زده شده و حتی از روی خجالت ممکن است پذیرای مهمان ها نشود.
خیر الامور اوسطها.
سال نوی شما مبارک. ان شاء الله امسال هدیه های خوبی روعیدی بگیرید.