وظایف منتظران
استغاثه به حضرت مهدى عليه السلام
سوّم: از وظائف ما شيعيان در زمان غيبت اين است كه توجّه داشته باشيم در پشت پرده غيبت، امام و اربابى داريم كه خداوند توانائىهاى زيادى در اختيارش گذارده و او مىتواند خاك را به نظر كيميا كند و داراى مقامى هست كه با يك دعا و توجّه مىتواند تحول و انقلابى در جامعه و خانواده و يا افراد ايجاد كند و با تمام اين توانايىها مانند آباء ارجمند و جدّ بزرگوارش پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله، هم كريم است و هم نسبت به مؤمنين رئوف و مهربان. لذا جا دارد كه در مواقع اضطرار و پريشانىها از آن بزرگوار استغاثه نموده وكمك بگيريم. همان طور که میدانید اولًا استغاثه هرگز با توحيد منافاتى ندارد و ثانياً: افراد زيادى در طول تاريخ اسلام در اين خانه را زدند و جواب مثبت گرفتند كه به يكى، دو مورد اشاره نموديم و ثالثاً: همين ظهور و بروز كرامات و معجزات و دادرسى از بيچارگان و درماندگان دليل واضحى بود براى اثبات وجود حضرت مهدى ارواحنا فداه.
آنچه را كه در اين مقام مىخواهيم مطرح كنيم اين است كه ما شيعيان و پيروان مكتب اهل بيت در زمان غيبت از چنين شخصيت والائى براى حلّ مشكلات غفلت نكنيم و مبادا به هر سوئى برويم و هر درى را بكوبيم و دست نياز پيش هر كسى دراز كنيم، جز درب خانه آن امام رئوف و رحيم.
دو حديث ارزنده
در رجال كشى «1» نقل مىكند: رميله «2» كه يكى از اصحاب امير المؤمنين عليه السلام بوده مىگويد: تب شديدى بر من عارض شد. چون روز جمعه احساس كردم مقدارى سبكتر شدهام و تبم كاهش يافته با خود گفتم: چيزى بهتر از اين نيست كه غسل كنم و به نماز جمعه كه به امامت حضرت على عليه السلام منعقد مىشود بروم، اين كار را انجام دادم و به مسجد رفتم، امّا همين كه حضرت به منبر رفت، تبم، شديد شد و حالم مجدّداً دگرگون شد، بعد از نماز حضرت هنگام خروج از مسجد، متوجّه من شد و فرمود:
ناراحتى چه شده؟ وضع بيمارى خودم را برايش بازگو كردم. حضرت فرمود: مؤمنى نيست كه مريض شود و محزون گردد مگر اينكه ما نيز مريض و محزون مىشويم و مؤمنى نيست كه دعا كند، مگر اينكه ما براى او (آمين) مىگوئيم و از خداوند، استجابت دعاى او را خواستار مىشويم و مؤمنى نيست كه ساكت و خاموش باشد مگر اينكه ما براى او دعا مىكنيم. عرض كردم: آيا اين لطف و بزرگوارى شما تنها شامل حال كسانى مىشود كه در اين شهر به سر مىبرند؟ (اشاره به اينكه اين توجه شما مخصوص همين اطرافيان و آشنايانى است كه دور شما را گرفتهاند؟) و يا عموميّت دارد و شامل همه اهل ايمان است؟ حتى آنهايىكه در شرق و غرب زمين زندگى مىكنند، حضرت فرمود: (يا رُمَيْلَةُ، لَيْسَ يَغِيبُ عَنَّا مُؤمِنٌ فِي شَرْقِ الْارْضِ وَلا فِي غَرْبِها) اى رميله! هيچ مؤمنى در شرق و غرب زمين نيست كه از ديدگاه و منظر ما مخفى باشد.
و نيز پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله به ابُوالْوَفاء فرمود: هرگاه در كار خود درمانده شدى، استغاثه كن به حضرت حجة عليه السلام كه او تو را درمىيابد و او فرياد رس و پناه دهنده است براى هر كسى كه به او استغاثه كند.
همچنين از وجود مبارك مهدىِ آل محمّد نقل شده كه مىفرمايد: انّا غيرُ مُهملينَ لِمراعاتِكم ولا ناسين لِذِكْركم، ما توجه خودمان را از شما برنمىداريم و شما را فراموش نمىكنيم.
با وجود لطف و بزرگوارى اين بزرگان و ذات حضرت بقية اللَّه اعظم حيف است كه شيعيان مضطر و گرفتار از اين آستان كرم غافل شوند و از فيض آن بىبهره بمانند.
در استغاثه به امام زمان (عج) آمده: دو ركعت نماز بخوان و برو زير آسمان رو به قبله بگو: سَلامُ اللَّهِ الْكامِلُ التَّامُ الشَّامِلُ وَصَلَواتُه الدَّائِمَةُ وَبَرَكاتُهُ الْقائِمةُ التامَة عَلى حُجّةِ اللَّهِ وَوَلِيّهِ فِي ارْضِهِ وَبِلادِهِ، وَخَلِيفَتِهِ عَلى خَلْقِهِ، تا آخر دعا.
______________________________
(1) رجال كشى: ص 95
(2) رميله به ضم راء و فتح ميم و سكون ياء خوانده مىشود البته بعضى زميله بهازاء خواندهاند.
دوازده گفتار درباره حضرت مهدى ع، صفحات: 199.200.201
اى عروة الوثقاى من |
دنياى من عقباى من |
|
محبوب بىهمتاى من |
يابن الحسن يابن الحسن |
|
ماه معين من توئى |
حبل المتين من توئى |
|
درّ ثمين من توئى |
يابن الحسن يابن الحسن |
|